Kan Claes Borgström någonsin få tillbaka sitt anseende?

För någon dag sedan tittade jag ut genom fönstret och såg Claes Borgström komma gående. De går ofta här, vänstereliten. Kanske tänker de att det är deras kvarter?

Hursomhelst, Borgström såg gammal ut. Hade lite svårt att gå och verkar ha tappat mycket hår bara det sista året. Jag tyckte nästan lite synd om honom. Hur roligt kan det vara att från uppburen medial vänsteradvokat i de fina salongerna ha fallit ner i internationell förödmjukelse och tappat så mycket anseende? Och bli gammal samtidigt?

Genom sin radikalfeministiska vänsterprofil – och som århundradets sämsta advokat (i Quickskandalen) – är nog Borgström dessvärre fylld av harm snarare än självinsikt och ödmjukhet. Det gick inte så bra, trots all prestige och medial framtoning. Hemska människor som med förnuft och ”fakta” på bordet fick möjlighet att frånta Borgström sin stjärnstatus! Påstå (med hela rättsväsendets goda minne), att Bergwall var oskyldig! När Borgström ju ”kände på sig” att sin klient var skyldig…

Det måste vara en hemsk tid för Claes Borgström. När det nu bara är en tidsfråga innan ännu en skandal – den med Julian Assange som huvudperson – uppdagas internationellt, så måste stegen vara tunga. Claes Borgström kommer även i övriga världen bli ett namn synonymt med falskhet, ideologisk idioti och kompetensbrist.

Jag tänker att det kanske inte är så konstigt att många av sveriges feministiska ledare vill hålla världen borta? Det brukar se ut så i sektliknade gemenskaper. Marianne Ny, som är åklagare i Assange-fallet och bundis med Borgström gillar inte att ”andra” har åsikter på hur ”Sverige” hanterar detta fall. Vi skall sköta detta ”internt”, heter det.

När jag såg Claes Borgström linka förbi därute så kan jag inte hjälpa att jag tänker: Vem är du? Vem är du som säger åt mig och resten av sveriges befolkning om vad som är rätt och fel? Jo, du gillar att synas och vara i TV, jo, du lämnade nyss socialdemokraterna (inga framtidsutsikter?) för vänsterpartiet och du menar att feminism är det viktigaste som finns, överordnat allting annat (du kallar detta ”jämställdhet”).

Du gillar inte att Thomas Quick-eländet är över, att Sture Bergwall har visat sig vara oskyldig. Du gillar inte att det finns kritik mot den politik som gett dig en sådan skjuts i karriären. Du gillar inte ”fakta” och du gillar inte feminismkritik, särskilt inte när det har att göra med dina egna misstag och ideologiska tillkortakommanden.

Du ser gammal ut, Claes Borgström. Det ser inte ut som att du lever länge till. Jag hoppas att du gör det och jag hoppas samtidigt att du vågar ge upp denna eländesvandring som du har inlett. Det finns fortfarande möjlighet att återupprätta åtminstone en del av ditt anseende.

Annonser

9 thoughts on “Kan Claes Borgström någonsin få tillbaka sitt anseende?

 1. Jag har inte något större förtroende för advokaten och politikern Claes Borgström heller. Lite empati lyckas jag uppbringa trots allt gentemot honom. Empati, ett ord som betyder ingenting för en person som ser sig själv som medelpunkt.
  Hmm!

 2. Nej, du är alltför mild i din bedömning av detta odjur. Att vända andra kinden till och tro människor om gott är nog bra men inte effektivt om vi skall kunna stoppa dårarna. Personer som CB som skadat människor och samhället så oerhört skall inte ha del av din empati. Vi har alla ansvar för vårt handlande och maktmänniskor mer än oss oviktiga. Jag önskar jag lever då rättvisa skall skipas mot dessa civilisationens dödgrävare, CB kommer nog undan den jordiska rättvisan, som det ser ut nu kommer det ta många år till innan förnuft, moral,ansvar och intellektuell hederlighet respekteras i vårt land. Den tid vi nu genomlider måste vara en av de mörkaste i vår historia. Ett utbildningsväsen som flummar ut i genustrams, en relativistisk och politiserad rättvisa, ett ifrågasättande av vårt förstånd, en press hängiven propagandan, en publik service som stöder makten i motsats till sitt åtagande om bred neutral information. En befolkning som alltmer självcensurerar sina handlingar och tal, till och med sitt tänkande. Ett allmänt förfall som här häpnadsväckande i sin omfattning och snabbhet, tänk att civilisationens glänsande yta var så tunn och ömtålig! Alla dessa strebrar som bidragit till denna utveckling förtjänar inte din eller vår medkänsla, antingen förstår de vad de gör och inser konsekvenserna av sina handlingar, då skall de straffas som vuxna individer. Eller är de endast dumma får som följer sina ledare, då skall de avsättas från sina poster på grund av sin inkompetens. Tjänstemannaansvaret måste återinföras och många av dagens brott kan troligen åtalas med grund i internationell rätt om mänskliga rättigheter. Nej, att se Sverige idag är en styggelse för förnuft och moral. 1984 skall ses som den dröm den blivit för våra makthavare alltsedan Palmes tid.

  • Du sätter fingret rakt på problemet. Det är folket mot staten som duckar bakom opportunistisk press. Jag skrev tidigare idag på Toklandets blogg följande:
   ”Sverige är det första förment demokratiska land som har uppnått den totalitära lyckan av att staten och dess myndigheter helt styr över folkets göranden och tyckanden. Med god hjälp av den opportunistiskt tjänstvilliga tredje statsmakten.
   I min värld borde det vara tvärtom. Men det kan kanske bli en svensk exportsuccé. Röda Khmererna vill inte misslyckas en gång till så de är nog intresserade, eller rättare, de lämningar de har kvar här i Sverige.”
   Detta stämmer väldigt bra med vad du skrev tycker jag.

 3. När jag länkade bloggen på twitter fick jag en fråga från Erik Almgren som undrade hur man i denna blogg ”lyckas skriva en artikel med kritik mot ”feminism” baserat på Quick-fallet” vilket han tyckte var ”supersnurrigt”. 140 tecken räcker knappast för ett utvecklat resonemang och jag kan knappast heller svara för blogginnehavarens åsikter. Jag tycker Eriks fråga är lite som goddag- yxskaft. Jag uppfattar inte texten som kritik mot feminismen pga Quick-fallet utan som kritik av båda.

  • Tack för din länk, Annie. Nej, jag tror inte att den gode Erik Almgren förstår vad detta handlar om. Dessvärre tror jag heller inte att han är intresserad av att förstå, trots dina tappra försök…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s