Feminismen är en sekt

Jag vet att flera andra har skrivit om detta tidigare – om det sektliknande i dagens feminism – men det är så pass relevant att det är värt att knyta an.

Kanske framkommer det ännu tydligare när Miljöpartiet nu (häromdagen i SvD), går ut med kravet om att göra helgdag av kvinnodagen. Det finns liksom inget slut på hängivenheten inför feminismen som ideologi. De religiösa symboler man dyrkade förr i tiden skall maka på sig (plocka bort en kristen högtidsdag), och låt oss istället buga i vördnad inför den heliga feminismen. Vi skall inte behöva arbeta denna dag utan begrunda våra synder och hänföras av renheten i den sanna läran.

Jag undrar om Miljöpartiets språkrör någonsin kommer att förstå vilket åtlöje de gör av sig själva?

Jag gillar tanken att hylla olika människor och det är väl fint att vi kan hylla kvinnor på den internationella kvinnodagen! Alla människor borde ha en egen dag där vi kan hyllas en smula – och det har vi väl i någon mening genom våra födelsedagar. Men när går hyllandet överstyr? När blir det hälsosamma och glada hyllandet istället en slags andlig och religiöst inspirerad dyrkan?

Sveriges förhållande till den radikala feminismen är ett exempel som kan svara på den frågan. Denna ”väckelserörelse” har allting gemensamt med det som utmärker sekter och sektmetodik. Karismatiska ledare som undviker debatter där kritik framförs. Föreställningen att ”du är antingen med oss eller mot oss” och brännmärkningen av ”heretics”, avfällingar och ”förrädare”. Arbetet med att kriminalisera och förbjuda kritik mot rörelsen. Föreställningen om att ”ha sett ljuset”, förstått hur allting hänger samman och att det hela handlar om en ”renare” och ”sannare” kunskap. Den tydliga bilden av fienden. Föraktet gentemot ”fakta” och ”vetenskap”. Konspirationsteorierna. Upplevelsen av att vara ”utsatt”. Mystifieringen i språket.

Och nu alltså även ambitionen att göra feminismens dag till en röd dag i kalendern, vid sidan av andra religiösa högtidsdagar. Miljöpartiets språkrör är mycket noga med att underteckna sitt inlägg i SvD med sina namn och ”feminist” efter, så det råder inga som helst tvivel om att den internationella kvinnodagen här handlar om feminism och inte kvinnor i första hand. Tricket återigen är naturligtvis att normalisera föreställningen att feminist och kvinna är samma sak. Vilket det såklart inte är (och det skall vi vara tacksamma för).

Det är inte lätt att kämpa mot en sekt, det vet de avhoppare som vågar berätta om sina erfarenheter. Att bedriva opinion mot den radikala feminismen i Sverige är ungefär samma sak. Även om feminismen är en ideologi (och även ett politiskt parti), så går det inte att diskutera dess idéer eller ifrågasätta dess antaganden – och detta hänger alltså samman med den andliga och spirituella dimensionen. Eftersom rörelsen till stor del består av ”believers”, följare, råder andra regler än för övriga ideologier och politiska partier. Det sunda förnuftet har blåst bort. Hängivenheten har ersatt intellektet. Istället för att debattera talar man i tungor till de redan frälsta.

Att miljöpartiet sannolikt blir en del av sveriges regering i höst är en bedrövelse. Det är ett extremistiskt parti och tillsammans med radikalfeminister i socialdemokraterna och vänsterpartiet kommer de med stor sannolikhet ruinera landet. Men det kanske behövs ett totalt haveri innan vanliga människor vaknar upp?

Amen.

•••

A voice for men, Sverige, tar upp detta med att Hemköp nu kampanjar för ”kvinnohjärtat”, alltså stöd till forskning som skall minska riskerna för kvinnor att drabbas av hjärtsjukdomar. Jag reagerade också på ”The red shoe” kampanjen. Varför är det viktigare att satsa på stöd till forskning som endast syftar att hjälpa kvinnor? Vi vet ju att långt fler män drabbas av hjärt- och kärlsjukdomar, men ändå skall vi alltså rikta särskilt stöd för de kvinnor som drabbas.

Var finns den allmänmänskliga empatin i allt detta? Ingår det i den feministiska strategin att distansera sig från sina pappor, bröder och söner så till den grad att det inte längre spelar någon roll om de dör? Eller har man fått för sig att män där uppe i sin ”överordning” är odödliga?

I liberalernas högkvarter i Stockholm hänger rader av affischer. ”Femmetopia” är slagordet. De radikala feministerna har tagit sig in överallt.

Annonser

6 thoughts on “Feminismen är en sekt

  1. Feminismen är en sekt, det är helt rätt konstaterat. Alla försöker med vansinnets nit överträffa varandra i feministiskt dravel. Medierna håller partistrategerna i sträckta tyglar och de kråmar sig i skräck för att säga fel.
    Om, gud förbjude, F! kommer in i riksdagen, hur skall debatten då föras. Kommer någon att någonsin våga argumentera emot och ifrågasätta?

    • F! kommer aldrig att komma in i riksdagen eftersom så många andra partier väljer att kalla sig för feministiska. Den nyrasistiska stämpeln som F! också har fått i och med hårdlanseringen av interSEKTionalitetsteorierna kommer att visa sig vara kontraproduktivt för dem.

  2. Vi har en intellektuell elit vars särställning i samhället beror av dess förmåga att analysera verkligheten omkring oss och sedan informera oss dödliga om den på ett pedagogiskt och neutralt sätt. Hela den process som tog sin början med Vietnamrörelsen har åsidosatts av denna elits företrädare. Alla de excesser vi ser i samhället, feminism, multikultur i sin svenska tappning, nyliberalism, också i en speciell svensk tappning är företeelser som det är den bildade klassens sak att avslöja falskheten i och den bakomliggande agendans syften. Detta ansvar har den antingen inte intellektuell förmåga till eller så saknas den moraliska plattform som kommer av bildning. För mig framstår den bildade klassens moraliska svek och feghet som det största brottet i vårt förfall under de senaste 40 åren. Att de olika obskyra rörelserna inte kvävts i sin linda med sakliga argument baserade på vetenskap och forskning eller rent moraliska är helt och hållet den intellektuella elitens ansvar. Likheterna med dagens maktelits överseende med extremisterna och 30-talets nonchalans inför nazismen är påfallande. Jag anser inte att den nationalism som SD företräder är ens i närheten av att kunna kallas nazistisk, snarare tvärtom.

  3. Pingback: Herr Hirdman förintar Patriarkatet | WTF?

  4. Pingback: Häpnadsväckande att Alfred Skogberg helt osynliggör den mest drabbade gruppen bland barn som begår självmord | Jussi H. Lundell

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s