Sammanklumpningen av epiteten antifeminist, rasist och homofob

Är det egentligen så konstigt att den röda tråden genom misstänkliggörandet och demoniseringen av kritikiska röster i det offentliga rummet i Sverige idag är sammanklumpningen av epiteten antifeminist, rasist och homofob?

Är det samtidigt ett sammanträffande att de som försöker smutskasta genom denna metod är personer som inte sällan uttrycker hat och förakt över män som grupp, den ”vita” hudfärgen och den så förhatliga heteronormativiteten?

I praktiken betyder det att om man är uttryckligen sexistisk, rasistisk och ser den sexuella läggningen hetero som något problematiskt (vars ”norm” behöver brytas och läggningen botas), så är detta något bra och positivt – eftersom hatet nu riktas åt ”rätt” håll. Men i samma ögonblick som någon eller några ur de angripna grupperna opponerar sig, så blir dessa personer svartmålade som ”mörkermän” med just epiteten rasister, sexister och homofober. Och även om det endast handlar om konstruktiv kritik så kallas det omedelbart för ”hat”, och genom att kritiken i hög grad stängs ute från de ordinära kanalerna och finns på internet kallas det följdaktligen för ”näthat”.

Jag har varit inne på detta tidigare men det är en så framträdande tendens i det samtida svenska debattklimatet att det är värt att upprepas. Hur är man idag mest antirasistisk? Mest feministisk? Minst homofobisk? Är det att inte vara rasist? Tro på jämställdhet? Stå upp för homosexuellas rättigheter?

Dessvärre är svaret på alla frågorna nej.

Motsatsen till rasism är inte längre att inte vara rasist. Motsatsen är att bli rasist, fast ”åt andra hållet”. Att hata det ”vita”. Detsamma gäller feminismen. Det mest feministiska man kan vara har ingenting med jämställdhet att göra. Det handlar om att få bort män, att hata män och att bekämpa män. Och i HBTQ-rörelsen markerar de mest hängivna ständigt att cis- och heteronormen inte bara är ett problem utan en oönskad och rent av förhatlig läggning. Heterosexualiten skall botas och våra barn skall ”omprogrammeras”.

Någonting har gått förfärligt snett i Sverige när det politiskt korrekta har lett fram till denna människosyn. När det är förespråkare för detta synsätt som ständigt och dagligen får tillträde till Public Service, traditionella mediakanaler och morgonsoffor. Och dessutom anlitas som ”experter” i allt från statliga utredningar till kartläggningar av oliktänkande i dagspressen. Samtidigt som liberala och sunda kritiker svartmålas och utsätts för karaktärsmord.

Nu har Svenska Dagbladet tagit in Katarina Wennstam och Soran Ismael som nya kolumnister. Jag önskade att någon hade informerat om detta innan jag nyligen förnyade min prenumeration. Att vänta är alltså det tankegods jag beskriver ovan – och ännu mer av det. Kön, hudfärg och sexuell läggning och allt vinklat enligt den skeva politiska korrekthet som varken är intresserad av jämställdhet, tolerans eller samförstånd.

Annons

10 reaktioner på ”Sammanklumpningen av epiteten antifeminist, rasist och homofob

 1. ”Jag önskade att någon hade informerat om detta innan jag nyligen förnyade min prenumeration.”
  Tråkigt. Man hade ju annars kunnat hoppats att det skett en tillnyktring efter att Laestadius Larsson lämnat in. Så icke alltså. Förstår de inte att de stöter bort en ganska stor grupp av potentiella prenumeranter? Jag har ståndaktigt tackat nej till alla inviter efter ovannämnda dams upprepade klavertramp.

 2. Ha! Senast igår tackade jag nej när de från SvD för femtieflte gången ringde och tiggde att jag skulle prenumerera. Om nu någon ansvarig på SvD läser detta, så står principen fast: Jag betalar inte för ruttna frukter i mataffären och jag betalar inte för feministiskt brölande i tidningen.

 3. En annan sak som tangerar det du skriver om är att det anses acceptabelt att vänsterextrema grupper som AFA attackerar sina åsiktsmotståndare såväl fysiskt som verbalt medan om deras motståndare går till motangrepp med samma metoder så är det förkastligt.
  Det är inte så att jag stödjer Nazister och extrema nationalister men jag kan inte se att våld från extremvänstern på något sätt är bättre.Ändamålen helgar inte medlen i det fallet anser jag.

  För övrigt var det ännu ett bra inlägg från dig :-).

  • Tack! Ja, jag håller med om att våldet är lika avskyvärt. AFA och RF ger sig heller inte bara på nazister (vilket är historiskt förväntat), utan även liberaler och ”borgare”.

 4. Allt logiskt tänkande verkar helt ha brutits ned och försvunnit hos dessa människor till förmån för alla deras känslor, som sedan används som om de vore rationella argument (eller ja, oftast tar det ju formen av ett feministiskt/antirasistiskt bräkande i en riktning). Synd på att du hann förnya din prenumeration innan detta uppdagades. Själv läser jag via Unvisit, så får bräkarna åtminstone inga reklamintäkter via mina klick… Tack för ännu ett klokt inlägg!

 5. Pingback: Rasiferingsteori är bullshit Del 2 – Alla dessa förtryckande imperier | Aktivarum

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s