Hej, Maskulint Initiativ! Och lycka till!

Jag noterar att en ny facebooksida, som säger sig vara partiet Maskulint Initiativ (M!), under ett dygn har fått (i skrivande stund), 24.500 lajks. Det förefaller vara seriöst, att döma av de floder av hat, hån och oförskämdheter som nu väller in från feminister på sidan.

Jag vet för lite om gruppen (fyra unga män om jag har förstått det rätt), som startade initiativet, men jag skulle tro att de i nuläget är en aning chockade över att de på en dag har fått större uppskattning på FB än vad till exempel Folkpartiet har. Kanske är det hela ett spontant initiativ (efter FIs framgångar och okritiska hyllningar i svenska traditionella medier), kanske är det mera noggrant planerat? Jag vet inte, men det skall bli intressant att följa utvecklingen.

Hursomhelst kommer initiativet, och hur det bemöts, visa upp just hur den radikala feminismen och dess olika maktinstrument nu kommer att mobilisera och göra allt för att krossa det. Jag är inte säker på om dessa unga män har klart för sig hur högt priset för dem personligen kan komma att bli, men jag hoppas innerligt att deras grupp redan har sådan styrka och integritet att de härdar ut den kommande skitstormen.

Men initiativet visar oss också redan att något kan vara på väg att hända i Sverige. Att så många människor på så kort tid reagerar positivt när en grupp öppet tar avstånd från den antihumanistiska svenska feminismen (med hänvisning till det extremistiska FI), visar att fler än vi kanske trott håller på att vakna upp.

Som vi vet är ju osynliggörande en av feminismens flitigast använda härskartekniker (”våga vägra debatten” är ett utmärkt exempel). Jag skulle därför knappast tro att någon av Public Service-kanalerna kommer att rapportera om detta. Det spelar nog ingen roll om sidan får 50.000 lajks, trots att både SVT’s Aktuellt och Rapport brukar ta upp motsvarande feministiska upprop på FB med kanske några tusen gillare (och kalla det för ”uppror” eller ”kritikstorm”). Så snedvriden och politiserad (åt det vänsterfeministiska hållet) är de flesta av våra traditionella medier idag. Och det är kanske också därför detta nya uppvaknande inte borde förvåna oss. Man kan som bekant inte lura alla människor hela tiden.

Men låt oss också vara beredda på att om det skrivs eller pratas om detta genom de traditionella medierna framöver så kommer det hela att förlöjligas, förminskas, misstänkliggöras, hånas och kräkas på. Det är ju så radikalfeminister oftast bedriver opinion eller bemöter kritik och jag är ganska säker på att detta inte kommer att bli något undantag. Och då skall man alltså komma ihåg att det nya partiets (om det nu verkligen är eller blir ett parti) värderingar är rumsrena, humanistiska och sunda (dock inte feministiska). Detta är en sådan makalös provokation för de feministiska sekteristerna att bara reaktionerna kommer att bjuda oss på ett skådespel av rang.

Jag har heller inga problem med namnet. Just att det är ”maskulint” och inte ”maskulinistiskt” eller ”maskulistiskt”. I någon mening finns det något sunt maskulint i hela reaktionen och initiativet. Och detta i en tid när samhället konsekvent tynger ner våra barn och ungdomar med föreställningar om att maskulint är detsamma som fult och dåligt.

Ja, som sagt, jag vet inte så mycket om det hela annat än att jag uppskattar initiativet och önskar dem all lycka och välgång!

Ser också att sidan fick närmare 500 fler lajks under det att jag skrev detta inlägg!

Annons

7 reaktioner på ”Hej, Maskulint Initiativ! Och lycka till!

 1. Jag såg dem meddetsamma som en kul och ironisk motvikt till (F!) ungefär i stil med Jämställdhetsfeministern. Några enstaka inlägg kanske men när uppmärksamheten blev så enorm efter ett uppdämt behov som inte kunnat tillfredsställas av AVFM så har också antalet medlemmar bringat attraktion hos gruppen. Kul att se hur det artar sig. Lycka till säger jag!

 2. ”Just att det är ”maskulint” och inte ”maskulinistiskt” eller ”maskulistiskt”. I någon mening finns det något sunt maskulint i hela reaktionen och initiativet.” Detta är något som otroligt många fler borde lära sig, tycker jag.
  Vilket toppeninlägg!

 3. Ja, feministerna gick verkligen in i ett kollektivt spinn när några män har fräckheten att starta en rörelse som uppenbarligen efterfrågas av många människor som är trötta på extremfeminismen och som kanske leder till bildandet av ett parti.Man får ju verkligen inte ifrågasätta den feministiska religionen för det har pastor Sveland och den heliga Gud run sagt.

 4. Vidrigt att du stödjer detta när snubben som kommenterar ovanför startat detta parti och våldtagit X antal personer. Fräscht. Och ni tycker inte feminismen behövs utan dessa anti-feminister med vidrig kvinnosyn. Skrämmande..

  • Här försöker vi hålla god ton, Märta. Jag släpper igenom dig denna gång men fortsätter du på samma sätt åker du ut.

   Varken jag eller de flesta, skulle jag tro, visste något om de människor som startade denna FB-händelse (det skriver jag också). Jag kunde själv inte bedöma om det var seriöst eller inte (vilket det senare inte visade sig vara).

   Jag vet inte om det du skriver stämmer. Det finns ingen på denna blogg som stödjer våldtäktsmän, det förstår du om du läser inlägg och kommentarer här.

   Här har vi också en frisk och sund kvinno- och manssyn, helt befriad från radikalfeminsim och hat. Och jag kallar mig även antifeminist, av just det skälet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s