Idag firar vi sveriges nationaldag – utom Feministiskt Initiativ som vill skända flaggan

Min pappa, som var en varm och anständig man, lärde mig tidigt att något av det värsta man kunde göra var att bränna eller skända en nations flagga. Oavsett vad man ville här i livet, oavsett politiska uppfattningar och eventuell misstro mot en regering eller ett statsskick. Flaggan och dess symboliska värde för en nation, ett folk eller en gemenskap, bar på en djupare innebörd. Att öppet förstöra en sådan symbol var höjden av respektlöshet gentemot de människor för vilken symbolen bar på ett värde. Det var den yttersta bristen på aktning.

Han hade naturligtvis rätt. Det handlar ju om ren anständighet. Man skändar inte ett lands flagga, av samma anledning som man inte ställer sig och pissar på en okänd person som går förbi.

Men i Sverige har sedan något decennium anständighetens, empatins och det sunda förnuftets regler satts ur spel. Nu är det andra spelregler som gäller och det är feministerna och ”antirasisterna” som leder vägen.

Här har det blivit rumsrent och rent av uppmuntrat att håna, kränka, misstänkliggöra och pissa på män och maskulinitet. Men det är viktigt att männen är av svenskt ursprung och inte “rasifierade”, som man kallar det när man inte bedöms som “vit”. Bara etniskt svenska män kan till exempel öppet hånas som “gubbslem” i medier och i den offentliga debatten. “Heteronormen” är det också fritt fram att kräkas över men också – och detta är ju viktigt att slå fast just idag på sveriges nationaldag – hela landet Sverige och uppfattningen att det ens skulle finnas något svenskt.

Det är viktigt för FIs EU-parlamentariker Soraya Post, som är rom, att konstatera att romer är en etnisk grupp. Men att det skulle finnas etniska svenskar är samtidigt otänkbart.

Det är viktigt för Soran Ismail att i en kolumn i Svenska Dagbladet slå fast att han är etnisk kurd. Men några etniska svenskar finns naturligtvis inte.

Man skulle kunna tro att Sverige inte finns? Det finns inga svenskar och här finns ju ingen kultur (som Mona Sahlin också gjorde klart). Bara andra länder och nationer har kulturer och en befolkning som utgör landets majoritetsinvånare. Kanske är det därför som det är helt i sin ordning att skända den svenska flaggan? Eftersom den ju inte symboliserar någonting alls?

När nu en annan av FIs riksdagsledamoter (hon är dock inte den enda), Foujan Rouzbeh, lägger ut Carl Johan De Geers bild “Skända flaggan” på twitter, med sina egna ord “Att skända flaggan imorgon (nationaldagen, min anm) är att säga att det får vara nog nu. Riv barriärer, krossa alla murar. Ner med nationalstaten! Länge leve vi.”

Ja, “vi” både rimmar på och betyder nog i det här sammanhanget samma sak som “FI”.

Den ohederliga och radikalfeministiskt styrda nättidningen “Nyheter 24” skriver om detta, men där slår man fast att tolkningen är felaktig, och man låter Rouzbeh förklara att det endast var “en referens till den kända konstnären Carl-Johan De Geers verk ”Skända flaggan” och inte alls en uppmaning till att bränna flaggan.” Aha.

Det fortsätter:

“– Att säga att jag vill bränna flaggor är verkligen att sätta ord i min mun, säger Rouzbeh till Nyheter24”

Detta alltså trots att det hon nyss skrivit lyder: “Att skända flaggan imorgon är att säga att det får vara nog nu. Riv barriärer, krossa alla murar. Ner med nationalstaten! Länge leve vi.”

Men egentligen är det inte så konstigt. FI är ett revolutionärt parti och står för en slags radikalfeministisk kommunism med syfte att upplösa nationalstaten, montera ner försvaret, införa radikalfeministiska “analyser” i samhällets alla uppdrag och institutioner, omskola män, särbehandla kvinnor, kriminalisera kritik av feminismen och få ett slut på “svenska mäns” närvaro i ledningspositioner och beslutsfattande. Och eftersom begreppet humanism redan har klassats som omodernt och patriarkalt kan vi nog vara ganska säkra på att även demokrati som begrepp inte kommer att kvala in som särskilt viktigt.

Och återigen, det som är det mest anmärkningsvärda i sammanhanget är ju inte att det finns en tokstolleparti som FI (det finns många stolliga partier). Det som är verkligt skrämmande är att partiet har ett så överväldigande stöd i den svenska journalistkåren och att det med hjälp av likasinnande i medierna, genom propaganda och indoktrinering, kan komma att släppas in i riksdagen i höst.

Annons

3 reaktioner på ”Idag firar vi sveriges nationaldag – utom Feministiskt Initiativ som vill skända flaggan

  1. Ja, det är helt sjukt vad Fi kommer undan med för idiotier.När någon till slut synar deras påståenden så försöker dom direkt relativisera det dom har sagt.
    Soraya Post har nu tagit avstånd från samma barnbröllop som hon en vecka tidigare tyckte var ok när hon pratade om det i DN. Nu är det Foujan Rouzbeh
    som påstår att hon inte menade att vi skall skända flaggan utan att det var en hänvisning till De Geers målning.Om det hade varit sant så kunde hon ju varit
    tydligare med det.Fast jag är ganska säker på att hon menade det hon skrev.Det blev bara jobbigt när den förtryckta,rasifierade feministen fick mothugg.

  2. Pingback: Härlig representant för Umeå universitet! | WTF?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s