Ia Wadendal och SvD fortsätter att propagera för den feministiska och socialistiska revolutionen

Ja, ”borgerliga” Svenska Dagbladet följer upp gårdagens radikalfeministiska hyllningsreportage (ett helt uppslag i pappersutgåvan), med en helsida idag. Och idag ligger hela fokus på det politiska partiet Feministiskt Initiativ. Och även denna okritiska och hyllande text finns alltså i nyhetsdelen och inte i kulturdelen (värt att notera då det alltså inte bara är genom kulturjournalistiken som den radikalfeministiska propagandan bedrivs).

Vi har alltså en så kallad ”borgerlig” press i Sverige som ser som sin uppgift att med alla tänkbara medel hjälpa och stötta ett vänsterextremt och radikalfeministiskt parti in i riksdagen. Reportern Ia Wadendal verkar få helt fria händer att använda SvD som plattform för att stötta och peppa sina revolutionära vänner (och därmed påverka ännu fler att ansluta sig till sekten och rösta ”rätt” i höst).

I den rosaskimrande dimma som Wadendal befinner sig (och hennes chefer?), bryr man sig inte om de starka kopplingarna mellan FI-anhängare och vänsterextrema AFA. Eller partiledarens uppenbara koppling till socialistiska och kommunistiska (och antidemokratiska) ideal. Partiprogrammet synas inte. Istället beskrivs Möllevångstorget i Malmö som en upplyst plats där en feministisk tsunami vällt fram och där siffrorna för FI låg på över 30 procent. Detta beskrivs som ”bättre” än bland annat Medborgarplatsen i Stockholm, som bara fick 27 procent.

Vi känner igen metodiken från Dagens Nyheters radikalfeministiska takeover för omkring tio år sedan. En radikalfeministisk journalist intervjuar en radikalfeministisk politiker (här Linda Hiltmann, FI) och använder sig av en radikalfeministisk akademiker (i detta fall Annica Kronsell, professor i statsvetenskap vid Lunds universitet) för att ge legitimitet åt propagandan. Sekten har utarbetet en strategi för hur sekten kan korsbefrukta och därmed växa. Och det är en framgångsrik strategi (för sekten) på kort sikt, men följderna för samhället på lång sikt är givetvis katastrofala.

Delar av Svenska Dagbladets ledarredaktion är fortfarande stark och har visat integritet, men jag tror inte att det räcker för att rädda SvD. Inte när nu både nyhets- och kulturredaktionerna är så uppenbart infiltrerade av radikalfeministiska vänsterkrafter.

Ia Wadendal lovar också att SvD kommer att ”vara på plats” under kvinnokonferensen, som i år alltså beskriver FI som en ”huvudaktör”. Räkna alltså med att vänsterextrema och revolutionära FI kommer att hyllas ytterligare, även av denna publikation. Det räcker inte med att hela Public Service och praktiskt taget alla övriga etablerade publikationer (både vänster och ”liberala”), hyllar FI och dess samhällsomstörtande agenda. Nej, borgerliga SvD skall också med på tåget!

Därmed säger jag också upp min prenumeration på SvD. Jag skulle rekommendera dig att göra detsamma.

Annonser

7 thoughts on “Ia Wadendal och SvD fortsätter att propagera för den feministiska och socialistiska revolutionen

 1. Redan gjort. Sagt upp prenumerationen alltså. Jag kommer inte att lägga ut en enda krona till på gammelmedia. Inte heller stötta deras annonsörer. Gränsen för galenskaperna har passerats med råge.

 2. Jag har sagt upp min prenumeration på SvD för länge sedan. Nu är även lokaltidningen NT på god väg ut efter dagens magplask där man på första sidan som huvudnyhet förvränger resultatet från skolornas skuggval till EU-parlamentet. F! presenteras som den stora vinnaren i rubriker, ord och bild. Långt inne i texten framgår dock att det var PP som var störst. Saken vore obetydlig i sig om det inte var för att tidningarna har blivit helt opålitliga som informationsspridare.

 3. Pingback: Glöm inte gatumaktsordningen! | WTF?

 4. Kanonbra skrivet som vanligt Jussi. Jag hoppas också att alla som inte stödjer SVD,s radikalfeministiska inriktning säger upp sin prenumeration.Skulle tro att det kommer slå extra hårt mot SVD för Fi och andra vänsteranhängare kommer knappast börja prenumerera på SVD.

 5. Det är märkligt hur både DN och SvD svängt åt vänster senaste året.
  Ja, det är en snabb och omfattande kantring åt vänster som skett.
  Kan det vara för att man jagar läsare och tror att de finns i bl.a den
  feministiska målgruppen? Har man gjort undersökningar som visar
  att dessa prenumererar mer på tidningar? Ja, så kan det vara.
  Jag tror dock att det är Flamman, ETC och andra vänsterblaskor
  som den moderna feministen har på pakethållaren när denne
  cyklar till sitt möte med aktivistgruppen på Södermalm och ett
  av de rättvisemärkta cafeerna…
  Männen ses bara som ett problem.
  De är utbytbara mot en massagestav pyntad med F!:s logga.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s