Frilansjournalisten Åsa Petersen tycker heller inte att män är människor

Det finns en handfull verksamma journalister i Sverige idag som försiktigt och trevande försöker göra sina röster hörda, som ser en verklighet utanför den allt smalare åsiktskorridorens tjocka membran. Eller en knapp handfull, om vi tar hänsyn till att några lever med skrivförbud, åsiktsrestriktioner och aktivt ser sig om efter andra försörjningsmöjligheter.

Annars är hela den idag verksamma journalistkåren i Sverige en väl insmord, samstämmig och sekteristisk skråverksamhet, som ser efter sina egna intressen och vurmar för den typ av ideologi som de ser som uppgift att förverkliga. I den meningen har journalistiken lämnat uppdraget att bevaka samhället och den politiska utvecklingen och istället klivit rakt in i smeten som en politisk huvudaktör. Men vem skall problematisera detta? Journalisterna själva? Knappast.

Som flera bloggskribenter redan har tagit upp så är det ju fullständigt uppenbart för den normalbegåvade medborgaren att stora och mäktiga mediainstitutioner som SVT och SR, men också Dagens Nyheter har bestämt sig för att Feministiskt Initiativ skall in i sveriges riksdag. Det sitter alltså en väldigt liten grupp människor på särdeles mäktiga positioner inom riksmedierna som har bestämt sig för att deras uppdrag nu främst består i att lyfta fram och skönmåla ett visst politiskt parti och dess ambitioner.

Är svenskarna verkligen så lättlurade?

Ja, kanske, med vår konsensuskultur och godtrogenhet inför mediernas oberoende och statens goda vilja. Men tiderna har förändrats och det glapp som har uppstått är monumentalt. Mörka krafter insvepta i godhetens mantlar är på väg att få reell makt. Och här är journalistkåren nyckeln till framgång.

Det är en hård dom som journalistkåren dessvärre måste hantera eftersom jag bara är en röst ur en stor majoritet svenskar som helt har förlorat förtroendet för den etablerade journalistiken, eller skall vi säga den agendasättande journalistiken, det som idag är den svenska (politiska) journalistiken.

Är det inte också uppenbart att en del av de nyrekryterade unga journalisterna som numera skriver i de största tidningarna uppvisar en så uppenbar brist på allmänbildning och till och med språklig förmåga att det hela förefaller pinsamt och skamligt?

Men i den postmoderna, radikalfeministiska och intersektionella samhällsanalysen är ju kunskap, bildning och insikt egenskaper som är förpassade ut i sophögen. Istället skall idioti, själviskhet och uppkäftighet ta plats och höjas upp som attraktivt och… viktigt.

Och detta eviga och självömkande prat om strukturer. Ja, alltså bara sådan strukturer som man föreställer drabbar en själv. Inte andra uppenbara strukturer som gynnar en själv.

Men inte kan man väl döma frilansjournalisten Åsa Petersen för att skriva detta, när mäktiga Public Service varje dag pumpar ut ungefär samma budskap? Egentligen är det ju begripligt. Man tar in det makten säger och anpassar sig. Man upprepar det som sägs genom medierna och förväntar sig att få bli en del av gemenskapen. Så här skriver Petersen på FB:

“Ang Åsa Romsons tal i Almedalen. Som nu behandlas som ett talibantal, som att hon sagt nåt manshatiskt. Det har hon inte, lika lite som Gudrun Schyman när det begav sig. Rent statistiskt är det flest västerländska män som åker suv och äter kött. De får även mest av världens resurser. En politiker måste naturligtvis kunna påpeka det ohållbara i det. NI som tycker att det är ”hatiskt” att påpeka vita, straighta, välbeställda och ”friska” mäns överordning i samhället – tänk på att människor i alla sammanhang är underordnade och överordnade. Även en man kan vara underordnad en annan. På grund av t ex klass, sexualitet, hudfärg eller funktionshinder. Politiken måste naturligtvis kunna se sådana strukturer. Om du händelsevis (undantagsvis) råkar vara en man som inte i något sammanhang underordnas – njut av det! Och tillåt dig ödmjukheten att se hur väldigt få människor i världen har det privilegiet. Sammanfattningsvis: Heja Åsa Romson!”

Ja, bli exkluderad från begreppet “människa” av en politiker som kommer att hamna i regeringen och… njut av det!

Hur långt ner i träsket av farliga dumheter och anthumanistiskt slagg kan debatten nu gå vidare?

Annons

10 reaktioner på ”Frilansjournalisten Åsa Petersen tycker heller inte att män är människor

 1. Jag vet inte var de har hittat att det är mest män som kör SUV. Jag hittade denna artikel:

  I examensarbetet används inte ordet stadsjeep, utan fenomenet kallas genomgående SUV vilket är en förkortning av Sport Utility Vehicle. En beteckning som är allmänt accepterad i branschen.
  Frågan har visat sig besvaras med ett rejält ja och till den grad att de fyra undersökarna drar slutsatsen att många av stadsjeeptillverkarna underskattar det kvinnliga intresset, grovt. Inte minst i sin marknadsföring där kvinnorna i undersökning menade biltypen var klart intressant för dom, men att tillverkarnas marknadsföring sker i dag mot män. Punkt slut.

  Man marknadsför inte mot kvinnor utan i huvudsak mot familjer och män i åldern 30-50 år med behov av att förverkliga en självbild.
  De verkliga användarna är dock många kvinnor, som sköter olika sysslor som att handla, skjutsa barnen och andra sociala uppgifter. Här tilltalar stadsjeepen kvinnorna positivt med sina utrymmen, säkerhet och höga körställning som underlättar överblicken över trafiken.

  Det stämmer rätt väl med hur det ser ut t.ex. i USA:

  The top five vehicles for married women are all SUVs, while three of the five lowest preference vehicles for single women are SUVs (and the other two are vans).

  • En annan källa: AB: En STOR och STARK – om hon själv får välja:

   Fortfarande är majoriteten av bilar som ägs av kvinnor små. Men de senaste åren har det börjat hända något med kvinnors bilval. Kvinnor som köper ny bil väljer gärna en stor och motorstark bil om de har råd och möjlighet. Förra året hamnade Volvo V70 på sjätte plats på listan över kvinnors mest köpta bilar och stadsjeepar och familjebussar har blivit populära kvinnobilar, speciellt i välbärgade storstadsområden.

   – Äntligen, som jag har tjatat om att kvinnor behöver större och säkrare bilar, säger EvaMarie Törnström, ordförande i nätverket Kvinnor på väg och författare till boken ”Bli herre över bilen”.

   HD: Plånboken styr kvinnors bilval:

   När kvinnor kan välja bil utan att begränsas av pengar väljer de också relativt stora, lyxiga och motorstarka bilar.

   I USA köptes år 1984 var femte bil av en kvinna.
   I dag köps varannan bil av en kvinna.
   40 procent av alla stadsjeepar i en del amerikanska delstater köps av kvinnor. Ännu fler körs av kvinnor.
   När man frågade kvinnorna varför de gillade att köra en stadsjeep sa de: ”Makt”.

 2. Pingback: En SCUM onsdag | WTF?

 3. ”Rent statistiskt är det flest västerländska män som åker suv och äter kött.”: Ja visst, liksom det rent statistiskt är fler lågavlönade/lågutbildade som begår brott, liksom fler invandrare. Det kan man visst nämna, bara man inte automatiskt drar slutsatsen att ORSAKEN är just låg lön eller etnicitet.

  Så, VARFÖR äter västerländska män mer kött och åker mer SUV (om det nu verkligen är så)? Mer än vem förresten, kvinnor eller ovästerländska? Kan det möjligen bero på något annat än könet i sig?

  Men det är här som feministiska teser stannar: Alla statistiska skillnader mellan manligt och kvinnligt beteende (eller mellan vad som helst) kallas korrelation. Det säger INGET om ORSAKEN till skillnaderna. Men feminismen ”vet” redan att det beror på männens överordning, för det är premissen för hela analysen.

  Om någon feministisk artikel, någon enda gång, kunde nämna att HELA orsaken till den ena eller andra könsskillnaden kanske inte är patriarkatets fel, då hade jag kunnat ta den på allvar. Men den här analysen med EN ENDA förklaringsmodell för något så komplext som mänskliga relationer, åtminstone mellan olika kön/etnicitet/sexuell läggning/religion/klass, och ingen annan, gör att jag drar slutsatsen att det ligger alldeles för mycket ideologi, och alldeles för lite vetenskap, bakom.

 4. Är inne för första gången på den här bloggen och har nu läst ett antal av dia artiklar. Måste säga att det här är en av de bättre bloggarna jag läst inom den bloggsfären, Fortsätt så här

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s