Per Wirtén försöker också kleta mördade barn på feminismkritiken

Radikalfeminismen och den svenska vänstern arbetar sedan länge alltså med strategin att demonisera sina meningsmotståndare genom sammanklumpning och guilt by association. Tragiska händelser och mänskliga katastrofer används för att vinna politiska poäng och utmåla motståndaren som ond och därför ogiltig och ovälkommen i debatten. Den flitigast använda tragedin från vårt närområde, Anders Bhering Breiviks massmord i Norge, dyker praktiskt taget alltid upp när kritik mot radikalfeminismen (eller islamism för den delen), skall smutskastas och ogiltigförklaras.

Det gäller att kleta rasism och nazism på alla som är lite väl kritiska till den feministiska och socialistiska revolutionen som idé. Vi har sett så många exempel på detta i medierna de sista åren att det helt har normaliserats. I mitt exempel från igår, Per Wirténs ledare i Dagens Arena, ser vi också hur folkmordet och massmorden i Syrien och Irak nu används för att demonisera demokratiska meningsmotståndare här i Sverige. Man har alltså först klistrat epitetet “rasist” på dem vars åsikter man ogillar, sen likställer man dessa “rasister” med verkliga rasister och terrorister. Vad jag inte tog upp igår, men som den skarpsynte säkert lade märke till, är hur Wirtén också lyckas göra ett försök till sammankoppling mellan antifeminism eller feminismkritik (här i Sverige), och grymheterna utförda av ISIS/IS. Låt oss titta på meningen igen:

“I likhet med svenska rasister kopplar de samman skräcken för mångkulturella samhällen med kvinnohat. Från de städer ISIS har erövrat i sommar har det kommit rapporter om hur grupper av kvinnor förts bort. Om de stämmer, vad har då hänt med dem? Våldtäkter, tvångsäktenskap, slaveri?”

Ja, vi vet ju alltså redan vilka i Sverige som Dagens Arena kallar för “rasister”. Det är allt från nynazister, till moderater och liberaler, och alla som vill diskutera invandring och flyktingpolitik med andra perspektiv än det som vänstern har bestämt är det korrekta och “humanitära”. Allt oftare blir till och med de som inte ställer sig bakom helt fri invandring och öppna gränser kallade för rasister, eller smygrasister. Och är man stämplad som rasist så är det bara en liten nyansskillnad till att också bli kallad islamofob. Och är man kritisk till den destruktiva, antihumanistiska och revolutionära radikalfeminismen kallas man för kvinnohatare. Och rasist. Och islamofob (särskilt om man tar ställning mot hedersvåldet och hederskulturen).

Det är alltså en väldigt tydlig grupp som av vänstern defineras som rasister och kvinnohatare. Personer som i de allra flesta fall inte bär på ett uns av vare sig rasism eller kvinnohat. Och det försöker de också att förklara gång på gång. Men vad spelar det för roll när smutskastningsmetoden är effektiv och faktiskt fungerar (i det att debatten tystnar och rädslan att bli utmålad som ett monster tar vid). Släng in lite hånfulla tillmälen om hudfärg, kön, sexuell läggning och ålder också och där har vi den svenska vänsterns ideologiska härdsmälta 2014.

Medan Per Wirtén påstår att “svenska rasister kopplar // samman skräcken för mångkulturella samhällen med kvinnohat” (och här menas alltså inte bara SD, men också delar av borgerligheten), menar jag att det är Wirtén som här försöker koppla samman det monstruösa våldet som nu utförs av islamistiska ISIS/IS med kritik av feminism och kritik av invandringspolitiken i Sverige. Genom denna djupt ohederliga och skamlösa guilt by association-teknik försöker alltså vänsterns politiska redaktörer vinna också feministiska poäng och därmed slå mynt av denna mänskliga tragedi.

Det är för mig fullständigt obegripligt hur man kan komma på tanken att koppla ihop vidrigheterna och massmorden i Irak och Syrien med meningsskiljaktligheter i den svenska inrikespolitiken. Och det är alltså inte ISIS/IS sympatisörer här i Sverige som Wirtén är ute efter, utan ett tioprocentsparti i sveriges riksdag. Samma Sverigedemokrater som har tagit tydligast avstånd från islamismen…, var tionde svensk väljare skall alltså få islamistiskt våld kletat på sig, eftersom de är “rasister” och “islamofober”. Och de som inte kallar sig för feminister (och alltså är kvinnohatare), kan också få sig en släng av sleven.

Precis som med radikalfeminismen har de flesta i vänsterrörelsen (oftast samma personer), sedan länge gett upp kring idéer som logik och logiskt tänkande. Allt liksom bara flyter omkring i en hemmagjord pool av hittepå och besynnerliga tankefigurer. Det är en minst sagt sorglig utveckling som jag skulle vilja beskriva som samhällsfarlig.

10 reaktioner på ”Per Wirtén försöker också kleta mördade barn på feminismkritiken

 1. Jag håller med Pär Ström. Detta är en av Sveriges bättre liberala/borgerliga bloggar idag. För mig som utlandssvensk (ja, jag flyttade delvis pga ”åsiktskorridoren” etc) så är detta en av mina fasta hållpunkter när det gäller att hålla sig à jour med skeendena i Ankdammen.

  Beträffande resonemanget om ledarskribenter så är det ju tyvärr önsketänkande från Ströms sida, eller? Själv läser jag i princip bara svenska bloggare, inte svenska ledarskribenter. Ett par stycken är bra (Arpi, Formgren, Rayman, Teodorescu och kanske ett par till). Men de kan bokstavligen räknas på två händers fingrar. Övriga ligger i åsiktskorridoren och går alltså ej att läsa med behållning.

  Keep up the good work är mitt råd när det gäller bloggandet. Fler och fler blir varse om hur snett Sverige har börjat gå. En dag blir kanske de kritiska rösterna så många att jag vågar flytta hem igen : )

 2. Ja,det går utför med gamla Sverige. På något sätt känner jag mig tillbakaflyttad till 70-talet då man enbart fick ha vänsteråsikter.Annars var man ett borgarsvin och kapitalismens lakej. Det är bara tillmälena mot de politiska motståndarna som har ändrats. Syftet med tillmälena är fortfarande att tysta meningsmotståndarna med alla medel så att de ”upplysta ledarna” kan pracka på pöbeln sina förvridna åsikter..
  Extremfeminism=återvunnen kommunism.

 3. Pingback: En mycket bra twitterrant! | WTF?

 4. Här tycker jag att du hakar upp dig väl mycket på ett stycke i artikeln och gör den till huvudsak istället för bisak, och drar för långtgående slutsatser om skribentens avsikter. Det citerade stycket har en något oklar syftning (svenska rasister) och det är kanske det som öppnar för tolkningar. Jag kan inte se att han kletar ned några meningsmotståndare i den här artikeln eftersom han inte går i polemik mot någon. Det citerade stycket hade han ju lika gärna kunnat stryka. Artikeln handlar tydligt om ISIS/IS galenskaper och inget annat, det är inget svepskäl för att driva en radikalfeministisk eller antirasistisk agenda på hemmaplan. Jag gillande den här artikeln eftersom det inte är många från vänstern som vill ta i frågan över huvud taget.

  Dessutom uppfattar jag Wirtén mer som en intellektuell gråsosse, han tillhör inte den enkelspåriga ”allting-är-strukturernas-fel”-vänstern och är definitivt inte ohederlig debattör.

 5. Pingback: Fantasifeminsmens Flaskhalsar | Löjesguiden

 6. Pingback: Jag är på allvar oroad över sveriges framtid som demokrati och välfärdsstat | Jussi H. Lundell

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s