Hur kan hatets motpol vara hat? Och rasismens motpol rasism? Feministiskt initiativ behöver nog förklara sig

Vi vet ju att FI och Gudrun Schyman använder varje tillfälle (och tillfällen finns det gott om och erbjuds på löpande band av den hyllande journalistkåren), att röra ihop det man kallar rasism, homofobi, islamofobi, kvinnohat och nazism – och sedan kleta detta på sina meningsmotståndare. Sedan positionerar man sig i vad man beskriver som en “motpol” till allt detta elände. På så sätt borde man ju kunna få åtminstone över 90% av svenskarnas röster, eftersom praktiskt taget alla är emot det som FI är allra mest emot, rent av så mycket emot att man är det emotaste partiet av alla. Ja, så till den grad emot att man har uppgraderat sig till att vara “en motpol” till kletet. Nu skall ju tilläggas att inte 90% utan endast omkring 2% av svenskarna låter sig luras av denna retorik, men med cirka 50% av journalistkåren med på väckelsenoterna är risken ändå överhängande att fler dras med (och ned).

Men låt oss titta på detta med att “vara en motpol”, eller mest emot något politiskt. Vad det betyder. Att överhuvudtaget definera sig genom att vara emot något (istället för “för” något), är problematiskt. Än värre blir det när det inte bara handlar om att vara emot, utan mest emot av alla. Både jag (och andra), har varit inne på detta tidigare, men nu i valspurten blir det än mer aktuellt.

När det gäller FI så kan vi ganska lätt konstatera vad detta att vara “en motpol”, eller mest emot något faktiskt betyder:

Om man som FI har omförhandlat vad man tycker att begreppet “rasism” skall betyda (med andra ord att rasism inte handlar om “raser” längre, utan ett kulturellt förtryck som de som identifierar sig som vita människor utsätter “rasifierade” för), så är det mest antirasistiska man kan vara inte att inte vara rasist (den “motpolen” duger inte), utan att stå på de rasifierades sida mot “de vita”. Att vara emot “vithetsnormen” i Sverige. Att helt enkelt identifiera människor med ljus hudfärg som del av en oönskad och förtryckande struktur och att vara emot dessa strukturer (och följdaktligen människor). Att som FI vara en motpol till det man kallar “rasism” är alltså att… vara rasist.

Om man som FI har fört den radikala feminismen till en helt ny och politisk nivå, så är motpolen till det man kallar “kvinnohatet” inte jämställdhet, humanism och omtanke för båda könen. Nej, motpolen är manshat. Att se mannen, manligheten och maskuliniteten som fienden. En fiende som det skall krigas mot i ett krig där alla medel är tillåtna. Att vara kritisk gentemot denna radikala feminism kallas också för kvinnohat (och därmed är cirkeln sluten) men det är bara FI som är så mycket emot detta “kvinnohat”, att de öppet “vågar hata män”. Gudrun Schyman har kallat manshatet för “folkbildning”. Samtidigt skall inte vare sig MP’s eller V’s insatser på manshatarområdet förringas, de ligger inte långt efter. Och flera högt uppsatta politiker och verksamma journalister från S och borgerligheten stämmer ibland också in i kören.

Att läsa Gudrun Schymans artikel i dagens Kristianstadsbladet är en bedrövelse och det är för mig helt obegripligt att så många ändå är så lättlurade. Jag håller med de som kallar Schyman för en demagog snarare än en “skicklig politiker”. Visst är hon fenomenalt duktig på att prata och “ta plats” och ge intrycket av att hon bär på ”den rätta kunskapen”. Men det har hon gemensamt med de flesta sektledare.

Av det hon skriver (som i princip är det vanliga sammanklumpandet och kletandet), fastnar jag särskilt för detta:

“Kvinnohat, homofobi, rasism, fascism och nationalism går hand i hand. Feministiskt initiativ utmanar allt detta. Vi synliggör sammanhangen och förklarar sambanden. Vi bärs av den feministiska och antirasistiska folkrörelsen som kanaliserar sin längtan efter ett samhälle som värderar alla människor lika och tar frågor om mänskliga rättigheter på allvar.”

Att synliggöra sammanhangen och förklarar sambanden? Jo, eftersom detta att “värdera alla människor lika” inte omfattar män. Och allra minst vita, heterosexuella pojkar och män. Till sitt förfogande har nämligen den politiska radikalfeminismen i Sverige (där FI är den partipolitiska grenen), en helt egen “vetenskap”, som genom de svenska högskolorna och universiteten producerar politisk propaganda, “studier” och “forskning”. Den beryktade “genusvetenskapen” (eller feministiskt forskning – eller womens studies – som den tidigare kallades). Det är alltså denna gravt politiserade och vinklade “forskning” som skall “synliggöra sammanhangen och förklara sambanden”…

Nej, FI är inget alternativ att rösta på för någon som vare sig kallar sig humanist eller tror på lika rättigheter och skyldigheter för kvinnor och män – och som orkar tänka bortom populistiska slogans och floskelretorik. Att Schyman avslutar sin artikel med meningen “Vi röstar rosa för kärlekens skull!”, ser jag snarare som en förolämpning mot världens alla älskande. När Schyman själv uppmanar till manshat och kallar det för folkbildning finns liksom inget mer att säga. FI är ett hatiskt parti som står för splittring och en storskalig kollaps av det Sverige som vi känner. Den vårdslöshet, ansvarslöshet och ideologiska fanatism som manifesterar sig i partiprogrammet kan inte beskrivas som något annat än kolossal.

Och vi som ställer oss upp mot FI gör det allt oftare just för kärlekens skull.

Annonser

2 thoughts on “Hur kan hatets motpol vara hat? Och rasismens motpol rasism? Feministiskt initiativ behöver nog förklara sig

  1. Pingback: Vad som snurrar i en Grön Ungdoms huvud | WTF?

  2. Bra skrivet som vanligt Jussi. Schyman är en djupt obehaglig manshatare och smygkommunist.Det är helt otroligt att hon får hållas utan att bli ifrågasatt av journalisterna.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s