Vår tids ödesfråga

En del läsare tycker säkert att det känns problematiskt att jag i viss mening skiftar fokus här på bloggen ibland, från feminismkritik till kritik av migrationen och massinvandringen. Jag kan förstå det. Men det är i nuläget oundvikligt. Det är delvis frågor som handlar om samma grundproblem och utspridda förnuftsvidrigheter (och det kan knappast komma som en överraskning att meningsmotståndarna är desamma, vare sig kritiken handlar om radikalfeminism, migration eller farhågor om islamism).

Det som händer med Sverige nu är historiskt och i allra högsta grad anmärkningsvärt. Det är kanske rent av vår tids ödesfråga. Vi kan inte blunda för det. Vi får inte blunda för det.

Jag intresserar mig för frågan också därför att den ser ut att följa samma masspsykotiska hantering (som feminismen länge tjänat på och där inte minst journalistkåren och medierna gör sig skyldiga till en ständig och medveten förvrängning och mörkning av verkligheten). Vad vi bevittnar är alltså själva motsatsen till en öppen debatt och där de svenska journalisterna tydligt ser sin uppgift som att desinformera allmänheten. Att av ideologiska skäl föra allmänheten bakom ljuset och bedriva politisk propaganda.

Jag skrev igår om att det redan ofantliga talet 500.000 flyktingar (med anhöriga), per mandiatperiod snart kunde komma att bli större. Idag kom beskedet. Det blir fler, många fler. Nu räknar Migrationsverket upp siffrorna och räknar med upp till 105.000 människor per år. Med anhöriginvandring kan detta lätt komma att bli mellan 160.000 och 200.000 per år. Det skulle betyda närmare en miljon människor på fem år. Två miljoner på tio år. Halva sveriges nuvarande befolkning på tjugo år.

Det finns inga bostäder (migrationsverket tänker nu att staten måste bygga lägenheter åt dessa människor(!)). Fler än ett nytt Helsingborg (97.000 invånare), varje år.

Inga jobb. Inga bostäder.

Jag rekommenderar alla att se till att ordna tandvård och annat nu. Kanske skaffa jaktlicens och börja se sig om efter möjliga alternativa bostäder norrut och tänkbara vägar ut från de värsta oroshärdarna. Sök möjligheter att bosätta er i Norge eller Danmark, innan gränserna stängs och de nordiska avtalen om fri rörlighet dras tillbaka (vilket kommer att ske).

Den europeiska ekonomin går nu återigen tillbaka, den tyska exporten drabbar också Sverige. När Sverige drabbas av den riktiga ekonomiska kängan så smäller det.

Var förberedd.

Annons

9 reaktioner på ”Vår tids ödesfråga

 1. Jag håller med dig, men saken är den att en majoritet av svenskarna tydligt uttryckt en önskan att nuvarande politik ska fortsätta eller rentav intensifieras. Det här återspeglas i såväl val som diverse undersökningar. De allra flesta invandrare kommer från klankulturer, så det är knappast någon överraskning att vi får förbereda oss på ett framtida klan-Sverige. Varför svenskarna anser det vara så önskvärt med denna utveckling förblir dock ett mysterium. Jag frågar mig om inte dagens svenskar genomlever någotslags tonårsrevolt mot tidigare generationers ansvarsfulla samhällsbygge.

   • Det ligger nog något i det där, men en annan sak är att de flesta svenskar vet mycket väl att vissa invandrartäta områden är ”no-go-areas”. De talar rentav öppet om det här. Ändå vill de ha mera sådant.

   • En hel del har väl en vag uppfattning åtminstone om att något är på väg helt fel, men att öppet uttrycka kritik möts med diverse påhopp och social stigmatisering – våld om man befinner sig på fel plats, vid fel tillfälle. Hat/smutskampanjen mot det enda partiet som står emot den pågående utvecklingen är fullständigt oanständig och få vill/vågar bli associerade med SD, och drar sig även för att rösta på dem eftersom det får dem att känna sig som hycklare (eller har invändningar mot andra av deras politikområden, och tänker att det där med asylinvandringen fixar sig på något sätt).

    Ibland tänker jag att det är precis den här utvecklingen som du beskriver som de medvetna inom vänstern strävar efter. När allt faller samman och landet står helt värnlöst pga ett avvecklat försvar och en poliskår som är kraftigt underbemannad och vet mer om normkritik än hur man hanterar vapen så är revolutionen ett faktum.

    Den etniskt svenske mannen lär ligga riktigt risigt till i det läget!

 2. Jobb och bostäder skulle fixa sig genom att luckra upp regelverket så att flyktingarna fick snickra sina egna bostadsmoduler efter färdiga ritningar, laga mat i sina egna storkök och hantera en stor del av de transporter som flyktingförläggningarna behöver. Det skulle bli mycket billigare än att låta Bert Karlsson et al tjäna miljarder på statens desperation, dessutom låta flyktingarna göra rätt för sig redan från början.

  Det kommer dock inte att hända, med en regering som är nickedocka åt protektionistiska LO.

 3. Ursäkta mig bashflak vilka asylanter mestadels muslimer,vill själv stå för sitt uppehälle när vi de otrogna bistår dem med livets nödtorft.Hur ser situationen ut i deras hemländer,massor av unga människor få arbeten,inget överflöd på teknologiska produkter att exportera.Våra nuvarande problem med skola vård och omsorg,kommer snart att likna de som asylanterna flydde ifrån!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s