Kroppars behov av frisk luft

Jag kommer att ta en paus i bloggandet. Att betrakta och ta del av det som händer i Sverige idag, i kulturdebatten, i politiken, i migrationsdebatten, i Public service, med välfärden, är minst sagt deprimerande. Det hela har blivit en slags sorgeakt. Och samtidigt, en infantil och omogen låtsasdans där substans har ersatts med symbolik. Innehåll med illusion. Politik med populism.

Det går inte att syssla med detta utan att ibland lägga det åt sidan och göra något annat. Återvända till platser där saker finns på riktigt, där begrepp som mening och värde faktiskt betyder något, där vänskap och kärlek gör det lättare att andas. Hyckleriet, skendebatterna, skenheligheten, lögnerna, fulspelet och hyllmetrarna med dolda agendor i den allt mer kvalmiga åsiktskorridorens vänsterfeministiska uppehållsrum gör det olidligt att stanna i dess närhet annat än i begränsade perioder. Gasmasker duger heller inte. Fegheten och falskheten strålar igenom.

Kanske fäller SD regeringen, kanske inte. Jag hoppas de gör det. Vi har en borgerlig ”opposition” som inte vill att andra skall rösta för deras politik, som inte vill få stöd för sin egen politik (!). Och en radikalfeministisk ”liberal” partiledare som rent av dryftar tanken på att förbjuda andra partier att ge till exempel alliansen sitt stöd i riksdagen. Och samtidigt en allt annat än förtroendeingivande minoritetsregering med extremistpartiet MP högmodigt uppsträckta vid rodret. Ett parti som bara ytterst få svenskar röstade på.

Och vid horisonten hörs ett begynnande muller.

Kämpa på, vänner! Nu får andra ta över en stund.

Annons

15 reaktioner på ”Kroppars behov av frisk luft

  1. På bara några dagar tappar Birro sin plattform och samtidigt tystnar du från din. Bara att hoppas ni båda snart är tillbaka. Få avvikande röster med uttrycksförmåga kvar. Tystnaden var redan innan öronbedövande.

  2. Tråkigt att läsa, även om jag förstår dig. Välkommen tillbaka med dina välformulerade texter, när det än blir. Du behövs mer än nånsin!

  3. Din blogg är en av de mest läsvärda som finns idag. Jag förstår dock väldigt väl att du behöver en paus för det är sannerligen deprimerande att fördjupa sig i idiotierna. Förhoppningsvis kan du få andas lite frisk luft ett tag och därefter komma tillbaka med full kraft så småningom. Din röst behövs.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s