INTERNT: Frågor inför 2015 [obs: detta får inte lämna intranätet]

INTERNT [obs: detta får inte lämna intranätet]

Medarbetare:

Nu går helger och ledighet mot sitt slut och vi ser det nya årets kalendrar och arbetsscheman veckla ut sig. Vi är idag många tusentals journalister, opinionsbildare, politiker, myndighetschefer och kulturpersonligheter ute i landet (men mestadels här inne i stockholms innerstad), som också har hunnit smälta festmaten, lovordat varandras insatser det gångna året, satt oss till rätta och torkat av tangentbordet.

Det är dags att fokusera igen och vi måste ställa oss de mest relevanta frågorna inför det nya arbetsåret:

Hur kan ”kampen” intensifieras 2015? Vilka drev kan dras igång och vilka kan mobbas ut – och hur skulle sådana kampanjer kunna orkestreras? Hur kan vi trycka bort medborgarna från inflytande och marginalisera det opålitliga folket? Och samtidigt få det att se ut som att vi representerar detta folk? Om vi inte ännu kan förbjuda kritik och olämpliga åsiktsyttringar, hur kan vi misskreditera eller tysta ner kritikerna? Kan vi samköra våra insatser i de medier vi kontrollerar och i sociala medier? Är alla i nätverken informerade? Hur hanterar vi individer i våra grupper som uppvisar illojalitet? Vilka positioner behöver intas av vårt folk och vilka personer i maktställning kan det vara värt att bearbeta? Och kanske allra viktigast, vilka är våra fiender i år – och hur kan vi bli av med dem? Hur långt har vi kommit i kartläggningen? Har Researchgruppen, DN Kultur och cheferna från SR, SVT och UR hunnit lära känna varandra och kommit igång med samordningsmötena? Kommer dessa möten att äga rum på Kulturdepartementet eller kommer Bah Kuhnke till Brunnsgatan 4 (där mötena brukar äga rum)? Hur många rektorer på universiteten äger vi? Hur kan vi få bort dem vi inte kontrollerar? Hur många lärarförslagsnämnder på högskolorna är på vår sida? Vilka forskare jobbar för oss och när är deras rapporter färdiga att användas? Finns det fortfarande någon kulturinstitution som ligger utanför vårt inflytande, vilka är dessa isåfall och hur kan vi obstruera deras arbete? Hur kan vi jobba vidare på den positiva och skyddsvärda bilden av oss själva (som utsatta för näthat, trakasserier, förtryck, antidemokratiska krafter osv) – kan SVT köra ett nytt program (genom UG?), om näthat? Är Maria Sveland färdig med det nya 16-sidiga inlägget i DN Kultur?

Hur kan vi hitta nya infallsvinklar och få ut berättelser om att massinvandringen är lönsam? Och framför allt, hur får vi tyst på dem som kommer med andra berättelser och kallar det för fakta? Hur gör vi med de rasifierade personer i akademiska positioner som menar att det finns svenskar i Sverige (och att det mestadels är svenskar som byggt Sverige!), går det att misskreditera dem på något annat sätt än att de är rasister (be t ex Fores kolla upp om Tino Sanandaji har något i garderoben – annars kör Onkel Tom temat, prata med DN Kultur och kontakta twittergrupperna)? Vi måste bli bättre på att få det att se ut som att det finns en debatt, hur kan vi punktera bilden av en ”åsiktskorridor” (här har SVT ett stort ansvar, kolla med cheferna)? Har Robert Aschberg fått nya guidelines inför Trolljägarna – kan hans och Researchgruppens urval samköras med SVT’s UG eller Agenda? Säkerställ att Belinda Olsson är lojal och att experimentet ”Fittstim – min kamp”, inte skapade osäkerhet kring hennes uppdrag (isåfall ta detta med SVT direkt och ordna ersättare i Debatt)?

Hur kan vi fortsätta att hålla undan hedersvåldsproblematiken (kolla om det går att smutskasta GAPF utan att det ser för illa ut)? Ordna fram nya studier (kom ihåg att detta måste se äkta ut!), som pekar ut svenska män som våldsbenägna och rasistiskt lagda? På vilket sätt kan vi använda moskébränder för att få igenom vår politik? Hur kan vi få de högerextrema grupperna att se större, mer hotfulla och aktiva ut? Och hur kan vi få tyst på dem som fortsätter att skriva om a) rasism mellan invandrargrupper, b) våld och hot mot kristna och mellan muslimska grupper, och c) utanförskapsområden som ett problem som har att göra med invandring? Vi måste också fråga oss hur vi – på sikt – kan få tyst på de sajter, tidningar och privatpersoner som på nätet attackerar vår agenda?

Och kanske är vi mogna att 2015 på allvar – och slutligen – bli av med den omoderna och gammaldags demokrati som uppenbarligen inte är bra för Sverige längre, och ersätta den med den mycket mer moderna och effektiva demokrati som bygger på och förutsätter den värdegrund som vi i vår grupp gemensamt har kommit fram till? Sverige måste ju kunna styras, och vilka är bättre på detta än oss (som både har varit med länge och har rätt värdegrund)?

Många viktiga frågor som kräver svar. Låt oss komma igång nu. ”För alla människors lika värde”. ”För tolerans”. ”För demokrati, öppenhet och åsiktfrihet”.

Sektionsordförande Södermalm / Nationella Samordningssekretariatet

16 reaktioner på ”INTERNT: Frågor inför 2015 [obs: detta får inte lämna intranätet]

  1. Haha!

    Fast en del av skrattet fastnar nog i halsgropen. Faktum är att åsiktsmonopolisterna i Ungern sitter och funderar i samma banor, även om frågorna delvis är andra (”Fråga: Hur ska vi få det att se ut som om hela Ungern är nationalkonservativt? Svar: Antyd att de som motsätter sig vår agenda inte är ungrare, utan t.ex. judar”).

  2. Bra, en verklighetsbeskrivning som man inte ens på lattebaren kan förneka. Man har hittills bekräftat alla påståenden om kotterier, utan att begripa det!
    Du glömde att media med automatik och skyndsamhet skall rapportera om rasistattacker vid bränder, slagsmål, skoskav och annat plågsamt i livet. Detta skall ske innan någon kommer på andra orsaker.
    Dessutom måste säkerställas att medarbetarna på Sveriges Radio uppfyller kriterierna på den mångfaldspolicy som ledningen för Public Service har. Det har nämligen rapporterats att Emmy Rasper skrev i en Tweet att när hon gick från P3 till P4 kunde hon inte fatta att inte alla var feminister.
    Vi drar slutsatsen att cheferna på P4 måste ta tag i mångfaldsarbetet genast!

  3. Pingback: Mångfald enligt Public Service. | snurrigtdotcom

  4. strålande skrivet.

    men hör gärna av dig, jag har, som du kanske vet, en liten son, och eftersom jag tar hand om honom på dagarna behöver jag göra annat på nätterna än att grubbla över vem som kan dölja sig bakom pseudonym ”Jussi H Lundell”. jag var inne på att det kunde röra sig om johan lundberg, men han bor inte i Vasastan och är nog lite mer temperamentsfull än vad du är. även en annan kandidat har föresvävat mig som har ”lund” i sitt namn. Men nej. Förbarma dig nu. Befria mig från mina grubblerier. Ge mig min nattsömn tillbaka.

    allt gott

    einar a

    • Jag tyckte om din senaste bok ännu mer, ”ea”.

      Johan Lundberg beundrar jag mycket. Han är inte jag. Hur vet du att jag är en man förövrigt? Jussi, så vitt jag vet, är ett namn som delvis har sitt ursprung i en mongolisk, feminin tradition, kanske hade Attila fler kvinnor än än män i sin armé när han till slut tog över Ungern? (och flera andra länder innan dess)? Ja, det vet du säkert mer om än jag. Du var alltid smart i skolan (precis som jag:-). Hursomhelst, härligt att du har en liten son som du tar hand om! Jag är säker på att du är en fin pappa.

  5. Tack så mycket! Och dimman bara tätnar. Nej, nu vill jag inte ens tänka på detta. Men det blir ju svårt att låta bli – än fler ledtrådar som inte leder någon vart, ja nu vet jag inte ens vilket kön jag skall fokusera på. Finurligt. Återkommer när jag kommit på svaret!

    einar (askestad)

  6. Har du inte skickat runt det här cirkuläret till några pk-nissar? I så fall – vilka reaktioner har du fått? Vore kul att få höra om de nappat på kroken ….

  7. Pingback: INTERNT: Frågor inför 2015 [obs: detta får inte lämna intranätet]

  8. Pingback: Stockholmsjournalisternas kartor över Sverige | WTF?

  9. Pingback: Tanten med väskan | Jan Millds blogg

  10. Ja, det är litet som satir efter att Kissinger fick fredspriset.

    (Ytterligare från Tom Lehrer som passar bra idag: ”When I was in college, there were certain words you couldn’t say in front of a girl. Now you can say them, but you can’t say ‘girl’. ” )

  11. Kanske är vi mogna att 2015 på allvar – och slutligen – bli av med den omoderna och gammaldags journalistkår som uppenbarligen inte är bra för Sverige längre, och ersätta den med den mycket mer moderna och effektiva journalistik som bygger på och förutsätter den opartiskhet som svenska folket har eftersträvar? Svenska folket måste ju inte behöva hjärntvättas till varje pris.

    Många viktiga frågor som kräver svar. Låt oss komma igång nu. Avskaffa snacket om ”alla människors lika värde”. ”För demokrati, öppenhet och åsiktfrihet”.

Lämna en kommentar